- 100g pure chocolade
- 100g boter
- 80g poedersuiker
- 2 eetlepels chocoladevlokken
- ongeveer 24 bescuitjes
- cacaopoeder om te bestuiven
- en als je wilt 3 eetlepels amandel
- chocolade in stukken breken, boter in stukjes snijden. Samen in een pan op een laag vuur smelten. Voortdurend omroeren zodat het gelijkmatig gaat.
- Poedersuiker, amandelen en chocoladevlokken mengen.
- Rechthoekige cakevorm van 20cm lang bekleden met een laag biscuitjes. Een niet te dikke laag chocoladeboter erop gieten en uitsmeren. dan weer biscuitjes en chocoladeboter, enzovoort tot alles op is.
- Taart minstens 1 uur in de koelkast zetten, de taart vervolgens op een bord storten, bestuiven met cacao en in plakken snijden.
Het maken duurt ong. 1 en een kwartier,waarvan maar 15 minuten actief.
kcal per plak:165