DIY back-to-school cake!










je hebt nodig:
Vanille Cake/beslag of gewone cakebeslag 

Gele kleurstof
 Roze kleurstof 
Zwarte kleurstof 
Push Up Pop Containers 
Cirkelsnijder (optioneel) 
Niet-gekarteld mesbruine 
 m&m's of bruine smaties


Hoe maak je het:


  1.  Maak  vanille cakebeslag of natuurlijk gewone .  
  2. Verdeel beslag, dus je hebt 1/3 in een kom en 2/3 in de andere. Tint 1/3 van het beslag met roze kleurstof of een paar druppels rood. Tint de andere kom beslag geel. Voeg druppels kleurstof toe  totdat je een kleur krijgt die je wilt.
  3. Giet de gele beslag in een 9x13 bakplaat of pan en de roze beslag in een 6x8 of vergelijkbare grootte pan. Bak ze ongeveer 18 minuten op 350 graden. Dan laat je ze afkoelen 
  4.  Maak ondertussen een glazuur en tint het 1/4 met een paar druppels zwarte kleurstof het reserveren van de rest. Begin met een druppel op een moment totdat je grijs krijgt stop je. Plaats grijs glazuur in een hersluitbaar zakje en knip het uiteinde af het ene uiteinde, zodat u kunt het gebruiken de glazuur eruit te spuiten.
  5. Gebruik de Push Up Pop container om de cake uit te snijden dan krijg je een roze taart cirkel als er bruine randen op de cake zitten snij ze even vanaf. Doe dan in de container een laagje grijze glazuur. Dan kan de gele laag cake erin op dezelfde manier zoals bij de roze. alleen dan moet je het een paar keer doen om ene dikkere laag te krijgen dan vul je het tot de rand.
  6. De gereserveerde kleurloze glazuur een ingeterpte driehoek bovenop de houder. Voeg een chocolate chip ofterwijl een bruine m&m of bruine smartie en maak  gebruik van een mes om het glazuur glad zoals op het plaatje.
  7. en dan lekker smullen! of natuurlijk trakteren!


Pink and Yellow Cake BatterPink and yellow

Om te beginnentint ik het cakebeslag roze en geel.

Ik gebruikte daar voor vanille cake recept maar je kaan ook gewone cakebeslag gebruiken en verdeel het beslag in  1/3 voor het roze kleurstof en 2/3 van het beslag voor het gele kleurstof.

Dan giet ik het in twee ingevette en bebloemde bakken pannen. Als je geen 6 x 8 bak hebt, gebruik gewoon iets dicht of zelfs een ronde taartvorm.

Bak ze ongeveer 18 minuten of tot ze gaar zijn

Push Up PopsSteps

Wanneer de cake wordt gebakken en afgekoeld, kunt u gebruik maken van de push-up pop containers uit te snijden uw cake.

Snijd de roze eerste voor gummen. Dan kunt je een laagje  grijs gekleurde  glazuur . Druk vervolgens op een andere gele laag in de container nog een laag of doorgaan totdat de container wordt gevuld tot de rand met cake.

Deze methode werkte prima, maar sommige hebben van die gebruinde randen op de bodem van de cake en die zie je door de containers waardoor het lijkt alsof ik horizontale lijnen had in mijn potloden.

Ik gebruikte een kleine ronde snijder van hetzelfde formaat als de opening van de container en snijd individuele cirkels eerste. Dan heb ik een mes om de dunne laag bruin cake scheren van de bodem van de lagen. Dit werkte goed en maakte de gele cake lagen er een stuk meer naadloos.


Ghiradelli ChipsPencil Steps

Potlood Stappen 
Breng de glazuur met een lepel en pull-down tegen de rand van de container. Herhaal dit tot alle kanten zijn bedekt en je een begin van een puntige vorm hebt.maak het glad met een niet gekarteld mes. Plaats dan een chocolate chip/m&m/smartie aan de bovenkant en met een scherp niet-gekarteld mes. 

Als je de container ee paar minuten in de vriezer doet zal het glazuur  dan zal het makkelijker zijn om vorm te geven. Je kunt uw mes ook draaien onder warm water. Eenmaal gevormd dan zet je de m&m of smartie erop het kan met of zonder een puntje water.

deze was echt leuk he?! een echte back-to-school!
xxx



Elegant Rose - Double Heart